Historiek

WTC Velzeke Sportief werd gesticht op 1 januari 1974 met als doel sport en ontspanning te brengen op recreatieve wijze. Er werden statuten en reglementen opgemaakt die nog steeds (deels) van toepassing zijn.

Het eerste clublokaal was gevestigd in café “Lindenhof” (later café – dancing “De Parasol”). De eerste clubtrui was groen met witte bedrukking. De sponsor was discount “De Roover”  uit Velzeke. De vereniging kende een groot succes met een maximum ledenaantal van 36 begin de jaren 80.
Image
Image

Begin de jaren tachtig haakte het toenmalig bestuur af, maar andere mensen hielden de club in leven met nieuwe sponsors. In 1987 moest worden uitgekeken naar een andere locatie, wegens het niet meer beschikbaar zijn van café - dancing “De Parasol” en we vonden onze nieuwe stek in café “De Klok” bij Freddy en Marie Claire op de Korte Munte te Velzeke.

Na enkele jaren van ups en downs kreeg onze vereniging met enkele nieuwe mensen opnieuw betere impulsen. Onder een nieuw dynamisch kernbestuur kende de groep vanaf 1995 een groei onder tal van vernieuwingen. Ook sloot de club zich in 1995 aan bij de BBR - Belgische Bond voor Rijwieltoerisme.

Vanaf 1998 tot 2013 organiseerde de club een eigen rally  “Jokertocht” (met een max. van 1895 deelnemers), vernoemd naar het café van één van de toenmalige sponsors. Van 2003 tot 2017 organiseerde de club eveneens een VTT tocht “Jan De Lichte” die ook een groot succes kende. Een maximaal aantal deelnames van 1250 kon worden opgetekend in 2016.
Image
Image
Image

Toen er in  2010 moest worden uitgekeken naar een nieuw lokaal omdat de uitbaatster van “café De Klok” er een punt achter zette, vonden we onze nieuwe stek te Grotenberge in café "In 't Verval" bij Rudi en Marleen. Hetzelfde jaar nam Dirk Ribbens het voorzitterschap over van Freddy Persoons. Onder zijn vleugels heeft de club vele andere activiteiten georganiseerd zoals koers op rollen voor het goede doel, o.a. ten voordele van Make A Wish (2014), Abajaa (2015) & Cliniclowns (2016). Ook de leden zelf konden steeds rekenen op leuke ritten, verscheidene uitstappen en familieweekends.

Eind 2016 werd het lokaal overgenomen en worden we nog steeds net als voorheen iedere zondagmorgen hartelijk verwelkomd door onze nieuwe lokaalhouders Mieke & Jurgen in "Den Engel". De groep werd steeds vergezeld van een materiaalwagen tot 2016. In 2017 werd de groep opgesplitst in een A- en een B-groep met mogelijkheid tot alternatieve C-route. Sinds 2019 zijn vrouwelijke leden eveneens welkom binnen onze vereniging. 
Image