WTC Velzeke
title

club2017Klein

  • seizoenstart
  
 
 
  
inschrijving voetbalterrein Eendr.Grotenberge van 7:30u tot 10u!
(Sterrit tot 12u)
 
Voorbeschouwing!
 
Wat de parcours betreft is er terug variatie in afstand en moeilijkheidsgraad om aan ieders wil en kunnen te voldoen. De goed getrainde fietser zal zeker zijn gading vinden op de prachtig uitgewerkte parcours van de 80 km. De wielertoerist die niet zo houdt van het lange afstandswerk maar zich toch fysiek in orde voelt zal zeker aan zijn trekken komen op de parcours  van 60 km. Zij die houden van het fietsen in een rustige en natuurlijke omgeving zullen dit volledig terugvinden op het parcours van de 40  km  en de gezinstocht van 25  km. Al deze parcours hebben hun verloop over bijna 100%  verkeersluwe wegen. Ook in de mountainbike- parcours van zowel de 70 als 40 km is er genoeg variatie, dit om aan de eisen van de veldrijders te voldoen en zijn voor 75 % onverhard.
 
 
Beschrijving van het parcours      
 
25km gezinsfietstocht: 
Na anderhalve km fiets men reeds in de natuurlijke omgeving het kasteel van Leeuwergem. Vandaar leidt de weg ons, steeds op kleine wegen langs de alom gekende Munkboshoeven en het pittoreske dorp Dikkele om uiteindelijk te genieten van een rustperiode na 16km. Deze stop heeft plaats  in het wijkschooltje “ De Linde “ grondgebied Velzeke. Vandaar wordt de terugtocht ingezet langs de dorpskern van Elene.
 
40km recreatief en gezinstocht: 
Deze prachtige en rustige tocht heeft zijn verloop net als de 60 & 80 km tot Zwalmvalei. Vanaf Zwalm wordt deze tocht afgeleid langs de Scheldevalei op zeer rustige en landelijke wegen op grondgebied Hermelgem en Dikkele. Na 32 km wordt  een welverdiende stop ingelast te Velzeke aan het wijkschooltje ‘ De Linde ‘ . Hierna wordt ingepikt op het 25km parcours, om via de dorpskern van Elene het einpunt te Grotenberge te bereiken.
 
60km recreatief: 
Na anderhalve km komt men net als de voorgaande parcours het domein te Leeuwergem voorbij. De tocht loopt verder via landelijke wegen, die Zwalm- en Scheldevalei  doorkruisen, om uiteindelijk na een paar klimmetjes door het Vlaamse heuvelland na 30 km de 1ste bevoorrading te bereiken. Na deze welgekomen stop gaat de tocht verder via Mullem, Huise richting Scheldegebied. Op het grondgebied Nederzwalm krijgt het zijn samensmelting met de parcours van de 40 km. In Velzeke kan er ook nog gebruik worden gemaakt van een eventuele 2de  stop en bevoorrading om daarna via de dorpskern van Elene wel en te vree Grotenberge te bereiken.
 
 
80Km tocht: 
Deze tocht heeft een identiek verloop als de 60km tot de 1ste bevoorrading. Terug worden landelijke wegen aangedaan die Zwalm- en Scheldevalei  doorkruisen. Na het overwinnen van een paar kuitenbijters is er te Oudenaarde na 30km een welgekomen stop ingelast. Na deze bevoorrading wordt de splising met de 60km uitgevoerd en gaat het in stijgende lijn richting Ooike en Nokere en de landelijke gebieden van Kruishoutem. Op het grondgebied te Ouwegem is er terug de samensmelting met de parcours van de 60km. De samenloop gaat verder via Heurne, Zingem. Te Nederzwalm krijgt het een bijkomende  samensmelting en vervolg met de 40km. In Velzeke – “ De Linde”, kan er ook gebruik worden gemaakt van een 2de  bevoorrading om daarna via de dorpskern van Elene het eindoel te Grotenberge te bereiken.
 
 
VTT 40 & 70 km
Via hoofdzakelijk golvende landwegen loopt het parcours langs het ‘Domein Breivelde’ naar Godveerdegem, Erwetegem, Sint-Maria-Oudenhove (Hostellerie) om zo na een 20-tal kilometers bij de eerste bevoorrading aan te komen te Sint-Goriks-Oudenhove.
Na de bevoorrading gaat de tocht verder via Strijpen, volgen we- ter hoogte van de Moriaan-een deel van de Zwalm tot aan het waterzuiveringsstation om dan Velzeke aan te doen waar we over de gekende kasseistroken dokkeren van de Ronde (Paddestraat en Lippenhovestraat). Het heen en weer dokkeren brengt ons in Elene waar we vervolgens richting Leeuwergem fietsen. De lange mooie landweg leidt ons voorbij het kasteel tot aan de kerk. Ter hoogte van de spoorweg te Leeuwergem is er de splitsing waarbij de 40km via de wijk Bijloke wordt afgeleid terug naar start/aankomtplaats.
De tocht van de 70km neemt een klein pad rechts voor de spoorweg om dan het pad ‘Duivelsvoetstap’ te volgen tot in Herzele. Aan de trambaan(parking ex-Profi) kunnen de bikers zich aanmelden bij de tweede bevoorrading.
Vervolgens fietsen we verder richting Borsbeke, Ressegem (met uitzicht op kasteel), Woubrechtegem om via Sint-Lievens –Esse de ‘Brouwerij Van Den Bossche’ te passeren alwaar men Pater Lieven brouwt. De laatste kilometers brengen ons terug naar de start/aankomstplaats.Login
Register